Белтъчен кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Белтъчен кекс
18/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Една от най-обичаните закуски вече е сервирана, време е за хапване"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. пудра
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. пресято
  • ябълки - 5 бр.
  • канела - 1/2 пакетче
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • ванилия - 1 пакетче
  • галета - 2 с.л. или бисквитени трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото до пухкавост с 1 ч.ч. пудра захар.

Постепенно добавете жълтъците, прясното мляко, пресятото брашно и бакпулвер.

Най-накрая добавете ванилията и разбитите на сняг белтъци с 1/2 ч.ч. захар, като ги объркате внимателно с щпатула към сместа.

Изсипете сместа в кексова форма, застлана с намазнена хартия за печене.

Отгоре върху кекса разпределете смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата.

Белтъчният кекс се пече в предварително загряна фурна на ниски градуси.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: