Лютеница със сирене

тинтин
Новак
36821
Лютеница със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
"Тази лютеница със сирене е най-вкусна, когато е намазана върху комат топъл хляб!"

Необходими продукти

  • червени чушки - 5 кг
  • сирене - 500 г
  • олио - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме дръжките и семето на чушките. Изпичаме, обелваме люспите и смиламе на машинка пипера. Сиренето стържем на едро ренде.

Изваряваме пипера и след това прибавяме загрятото олио. Варим още малко и прибавяме сиренето. Разбъркваме още 1-2 минути.

Готовата лютеница слагаме в бурканчета и стерилизираме 15-20 минути.

Ако сме сложили олиото незагрято, тогава стерилизираме 30 минути.

Рейтинг

3.9
54
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kat Deer
Kat Deer
За първи път я правя. Баба я правеше на времето. Виках и "Рошара лютеница". Ще чакам да се стерилизират бурканите и като истинат ще отворя един, че нямам търпение да я пробвам.
10.09.2020 15:54
Ив
Ив
Страхотна лютеница! Всяка година я правя, а децата я обожават. Само, че не изварявам пипера, а директно в бурканите и стерилизирам.
30.05.2014 09:04
кака пена
кака пена
бе вие не сте в ред, "големата рецепта"
28.05.2014 15:13
иви
иви
Рецептата е супер а българския куца почти на цяла България да не ти пука
10.12.2011 20:03
1
3
Nataliq Koleva
Nataliq Koleva
Много съм доволна, че се публикуват рецепти в Интернет. Така хората ще научат нещо ново.
29.08.2011 09:26
1
мими
мими
Абе това да не е урок по български език, чети рецептата и си я пробвай.
06.08.2011 00:55
1
redguy
redguy
То рецептата добре, ама българският ни куца. Стържим - стържем (правилно), стерелизираме - стерилизираме (правилно). Не, че има разлика за крайния вкус.
02.08.2011 19:45