ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови Торти»Шоколадова торта с крем маскарпоне

Шоколадова торта с крем маскарпоне

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Шоколадова торта с крем маскарпоне
02/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 парчета
"Едно от нещата, които никога няма да ни омръзне да ядем, е торта.. шоколадова торта...шоколадова торта с крем маскарпоне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта и маслото и прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Разтопете шоколада в микровълнова за кратко и го добавете към сместа. Започнете да прибавяте браш­ното и отново разбивайте.

Изсипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 50 минути. Готовия блат оставете да се охлади и разрежете на 3 отделни блата.

Залейте всеки с ликьор и ги слепете с крем, приготвен от разбитото маскарпоне и разбитата сметана. Между отделните блатове по желание може да наредите череши, друг плод, стафиди или ядки. Отгоре намажете тортата с крем и направете украса с плодове или по ваше желание.

Рейтинг

4.1
511
46
34
22
10
Дай твоята оценка: