Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Шаран с кисело-сладък сос по китайски

Шаран с кисело-сладък сос по китайски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Шаран с кисело-сладък сос по китайски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Тази година за Никулден ви предизвикваме да изненадате гостите си с нетрадиционен шаран в сладко-кисел сос по китайски"

Необходими продукти

  • шаран - 1 ½ кг
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 3 резенчета
  • зелен лук - 4 стръка
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • олио - за пържене
  • свинска мас - 2 с.л.
  • За соса
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • бульон - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистения и измит шаран на шайби, посоляваме и овалваме в брашно.

Накълцваме лука, чесъна и джинджифила на парченца, а чушките на кръгчета.

В купа смесваме всички съставки за соса и разбъркваме.

Пържим шарана в силно сгорещена мазнина и оставяме на топло.

В маста запържваме чесъна, джинджифила и част от лука. Добавяме чушките и прибавяме към соса, а него изсипваме върху рибата. Украсяваме с лука.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: