Скариди на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
29/06/2011
"Обожаваме импровизациите с морски дарове и не пропускаме да опитаме вкусните резултати от тях!"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 362
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги сварете. Загрейте маслото и сложете кедровите ядки за кратко. След това задушете накълцания лук с маслото и солта за няколко минути. Добавете нарязаната чушка и задушете за още 4 минути. Добавете счукания чесън и след като той ароматизира ястието, прибавете кубчета домат и сварените и отцедени скариди.

Ястието се готви, докато омекне. Намазнете леко гювече и прехвърлете сместа в него. Поръсете с червен и черен пипер и залейте с лъжица зехтин. Сложете да се пече в загряна фурна за 5-10 минути и поднесете топло.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Фен
Фен
22.08.2013 21:53
Тези, които могат да си позволят това ястие си имат готвачи. Дайте нещо за простосмъртни. Все пак те четат статиите Ви!
П.П. Надявам се знаете цената на кедровите ядки, цената на скаридите няма да коментирам :)
1
4