Шоколадови топки Кадурей шоколад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
270
5
784
01/07/2011
"Някои домакини посрещат гостите си с ръчно приготвени бонбони! А ние с удоволствие ходим на гости на такива мили хора!"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 365
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шоколад - 100 г черен
  • масло - 50 г
  • орехи - 1 ч.ч. ситно счукани
  • бисквити - 250 г обикновени или с масло
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл или вода
  • ванилия - 1 пакетче
  • кокос - кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици - може и шарени за овалване
  • ядки - натрошени за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете натрошения шоколад заедно с маслото на водна баня. След това добавете натрошените или смляни в блендер или кухненски робот бисквити. Смесете последователно с орехите, олиото, прясното мляко, ванилията и разбъркайте добре.

Оформете от сместа малки топченца с големина на орех. Оваляйте ги в шоколадови пръчици, кокосови стърготини или натрошени ядки по избор. Оставете шоколадовите топки да престоят на хладно поне за 2-3 часа.

Рейтинг

5 18
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Лори
Лори
28.12.2014 11:28
Много са сполучливи
0
0
Гергана
Гергана
18.06.2014 18:49
Страхотни са!
0
0
Нина
Нина
23.12.2012 20:59
Отбелязала съм "Горе долу",защото още не съм ги пробвала.Утре ще ги направя и ще коментирам дали са ми станали.
0
1