Начин на приготвяне
Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад с маслото. Снемете от котлона и разбъркайте със захарта до разтопяването й. Щом сместа леко се охлади, добавете при непрекъснато разбиване яйцата. Разбивайте с миксер на ниска степен или с телена бъркалка. Отделно смесете брашното, какаото, солта, ванилията и бакпулвера.
Добавете на няколко пъти брашнената смес към шоколадовата при непрекъснато разбъркване. Покрийте купата и оставете в хладилника за 1 час, за да се стегне.
След това оформете от сместа топчета с големината на орех, овалвайте ги в пудра захар, смесена по желание с малко какао и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.
Сложете шоколадовите топки да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 15 минути. Трябва да останат леко мекички, когато ги натиснете с пръст. Поднесете шоколадовите топки изстинали.