Шоколадови топки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Шоколадови топки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.

Необходими продукти

  • шоколад - 100 г натурален
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за овалване + какао по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад с маслото. Снемете от котлона и разбъркайте със захарта до разтопяването й. Щом сместа леко се охлади, добавете при непрекъснато разбиване яйцата. Разбивайте с миксер на ниска степен или с телена бъркалка. Отделно смесете брашното, какаото, солта, ванилията и бакпулвера.

Добавете на няколко пъти брашнената смес към шоколадовата при непрекъснато разбъркване. Покрийте купата и оставете в хладилника за 1 час, за да се стегне.

След това оформете от сместа топчета с големината на орех, овалвайте ги в пудра захар, смесена по желание с малко какао и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете шоколадовите топки да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 15 минути. Трябва да останат леко мекички, когато ги натиснете с пръст. Поднесете шоколадовите топки изстинали.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: