Начин на приготвяне
В топло прясно мляко натрошете маята с 2 с.л. захар, разбъркай и оставете да се активира. В купа се разбиват яйцата с останалата захар, добавя се кора от настърган лимон.
Пресява се брашното в голяма купа или тава. В средата му се сипват яйцата, шупналата мая, олиото, щипка сол и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто се разделя на две части и всяка се точи на правоъгълник. Срязва се на две през средата, а получените ленти се режат на триъгълници.
В широката част се поставя шоколад и навиваме кифлички. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Намазват се с четка с жълтък, разбит с 1 с.л. прясно мляко и олио.
Поръсваме всички кифлички със сусам и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. Когато тестените изделия станат златисти, са готови.