Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки главички

Супа от агнешки главички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Супа от агнешки главички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Който не я е опитал, той на знае за какъв божествен еликсир става дума"

Необходими продукти

  • агнешки главички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • грах - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките главички се измиват добре. Заливат се със студена вода, колкото да се покрият. Когато са полусварени, се посоляват, а когато са готови, се обезкостяват.

Запържва се лукът, нарязан на ситно, и се прибавя червеният пипер.

В бульона се прибавя доматеното пюре, нарязаното месо, граха и агнешката супа се оставя да ври.

Накрая се подправя със ситно нарязания магданоз и смлян черен пипер.

Застройваме супата с яйцето и се подкиселява (оцет, кисело мляко).

Вкусна и питателна супа от агнешки главички!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: