Ориз с нахут и пиле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
27/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Една необикновено вкусна комбинация, която ще се услади на всички"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г дългозърнест, измит и отцеден
  • нахут - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 2 пилешки гърди
  • вода - около 2 - 3 ч.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута предварително за 12 часа във вода. След това изпалкнете и го сложете да заври. Излейте първата вода и го сложете да се свари напълно отново за около 45 минути до час.

В отделен съд сложете да се вари ориза заедно с маслото и солта с вода според количеството на ориза. Щом оризът е почти готов, прибавете и нахута. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Оставете ориза да се свари напълно и отнемете от котлона. Изсипете ориза в намазнена тава, разпределете късове пилешки гърди и сложете да се пече до готовност на месото.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: