Мусака с прясно зеле

LakomnicaLakomnica
Новак
7
107
417
24/02/2020
"Такава мусака с прясно зеле сме ви спретнали, че ще ви вземем акъла направо!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 666
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва като за салата и за 5-10 мин се попарва във вряла вода, за да омекне. Лукът, морковите и чушките се нарязват и заедно с доматеното пюре, чушките, подравките и каймата се запържват.

В намазнена тава се слага половината от зелето, отгоре се изсипват запържена кайма с другите продукти.

Отгоре се изсипва и другата половина от зелето.

Пече се в загрята фурна за около 20-30 мин, докато зелето леко покафенее.

От киселото мляко и яйцата се прави заливка за мусака, която се изсипва върху вече опечените продукти, след което отново се слага във фурната да се запече мусаката.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня
Ваня
10.11.2011 16:51
Благодаря за рецептата, страхотна вкусотия.
0
0
Иво
Иво
31.10.2011 20:21
Стана супер, много вкусна, само заливката не успях да докарам.
0
1
Иво
Иво
31.10.2011 09:51
Довечера ще я пробвам.
0
0