Пържени пилешки рулца

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
13/06/2011
"Нашата кулинарка Дебелата Берта отново възбуди апетита ни с тази уникална рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 684
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се начуква под прозрачно фолио на тънки пържоли. Накисва се в бялото вино, сол, черен пипер и малко къри за половин час.

В тиган се сгорещява малко масло и се запържват нарязаните на дребно гъби и бекон. Кашкавалът и киселите краставички се нарязват на дълги и тънки ленти. Пилешкото се отцежда за кратко от виното.

В единия край на всяка пържола се подрежда част от гъбите и бекона, по 2 ленти кашкава, краставички и чушка. Внимателно се завиват на руло и се забучват краищата с клечки за зъби, за да не изтече плънката.

Всяко пилешко рулце се овалва в брашно, а после в разбитите яйца и се пържи в сгорещена мазнина до апетитен загар.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Снежана
Снежана
23.02.2012 02:17
Рецептата е много добра,получи ми се страхотна вечеря!
0
0
Диляна
Диляна
10.10.2011 12:04
Много вкусни се получиха.
0
0