Агнешки котлети по анадолски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
506
959
469
12/06/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене200 мин.
Общо250 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 072
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Загряваме маслото и в него запържваме ориза и бадемите.

Сваляме от котлона и отделяме половината от сместа, към нея добавяме червения и черен пипер, ситно нарязаните магданоз и босилек, разбъркваме добре.

Останалата половина посоляваме, добавяме и 1 ч.ч. вода и оставяме да се изстуди.

Приготвяне на котлетите:

Пълним котлетите с приготвената изстудена плънка. Зашиваме ги с конец.

Слагаме котлетите в тенджера и ги заливаме с 3 ч.ч. вода. Задушаваме месото около 2 часа.

Изваждаме го от водата и го прехвърляме в тава.

Намазваме котлетите със смес от стопено масло, доматено пюре и черен пипер.

В тавата около котлетите разпределяме сместа с бадемите и печем ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар