Катми на сач

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
21/05/2011
"Чудехме се как да направим катмите още по-вкусни, затова ги приготвихме на сач "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 525
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - около 500 г
  • вода - 700 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • яйца - 1 жълтък за мазане на сача
  • масло - около 100 г, за мазане на катмите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко вода и към нея постепенно добавете останалите продукти. Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се.

Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка. С помощта на половин глава лук, забодена във вилица мажете сача с яйце за всяка катма. Гребнете с черпак от тестото и излейте равномерно по сача така, че да се получи катма с дебелина около 7-8 мм. Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула.

От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал...

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 9
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар