Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги слагаме да се отцедят в гевгир или върху кухненска хартия. Изплакваме ги с вода и подсушаваме. Сваряваме ориза в подсолена вода.
Приготвяме панировката, като разбъркваме брашното с 30 г настърган кашкавал, жълтъка и маслото. Прибавяме бирата, посоляваме и разбъркваме.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги сипваме при другата смес и отново разбъркваме.
Овалваме патладжаните в брашно, потопяваме в панировката и изпържваме в олио до златисто. Изваждаме с решетеста лъжица, оставяме да се отцедят върху домакинска хартия. Сервираме заедно със сварения ориз и поръсено с останалия кашкавал.
Коментари