Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен костур със сос по марокански

Пържен костур със сос по марокански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пържен костур със сос по марокански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • костур - около 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • мента - 5 листа
  • чесън - 5 скилидки или 3 стръка зелен
  • дафинов лист - 1 брой, счукан
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • чушки - 2 пиперки, ситно нарязани
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете костура и я нарежете на парчета. Посолете, оваляйте в брашно и ги изпържете в сгорещеното олио, след което ги подредете в чиния.

В същата мазнина и тиган пуснете листата мента, ситно нарязания чесън, счукания на прах дафинов лист, лъжичка черен пипер, ситно нарязаните пиперки и 2 с.л. оцет.

Разбъркайте, посолете и оставете да ври за около 10-15 минути. Поднесете костура, полят със соса.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любопитна
Любопитна
Това,което е на снимката прилича повече на одрани пилешки бутчета ......
17.09.2015 23:29
3
1