Златни сладки топчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
16/02/2016
"Сладки златни топчета, на които просто не може да устоите "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 082
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бухти

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и прибавяме към него захарта, ванилията, разтопения маргарин, жълтъците и солта.

Разтваряме маята в хладкото мляко и смесваме с останалите продукти.

Замесваме гладко, еластично тесто, поставяме в съд, посипан с брашно, покриваме и оставяме да втасва около 90 минути на топла място.

Измесваме още веднъж и разточваме на кора, дебела 1 см.

Изрязваме парчета с големината на орех, които овалваме в олиото и нареждаме едно до друго в намазана с мазнина форма.

Посипваме с пудра захар, примесена с наситнени орехи и стафиди.

Запичаме топчетата в умерена фурна до златисто жълто.

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар