Начин на приготвяне
Продуктите за тестото смесваме и оформяме тесто.
Готовото тесто разделя на 2 части. Всяка една част я оформяме на дълги фитили, които нарязваме на парчета. Тези парчета оформяме на медени топчета, които леко сплескваме.
Подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Поставяме в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
Изчакваме да изстинат самите меденки и след това издълбаваме с острието на нож част от вътрешността.
Правим си плънката, като трохите от издълбаните меденки смесваме със смлени орехи и заливаме със сгорещено мляко. Прибавяме маслото разбъркваме всичко добре.
В издълбаните меденки поставяме част от сместа.
Слепваме две по две, като оставяме да излезе по малко от пълнежа между двете меденки.
Това, което е излязло на медените сладки, овалваме в смлени орехи.