Постен солен кекс

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
18/05/2011
"Днес ще ви представим тази постна вкусотия с орехи, фъстъци и овесени ядни, която освен, че е много вкусна е и здравословна"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 458
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с оцета и я прибавете към пресятото в купа брашно. Постепенно доливайте водата и разбърквайте, а накрая прибавете и олиото. Объркайте сместа със солта, орехите, фъстъците и овесените ядки и я прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена форма.

Сложете постния солен кекс да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. 10 минути го печете на долен реотан, а после включете и горния. Проверявайте готовността с клечка.

Готовият кекс се изважда от формата щом леко се охлади.

Рейтинг

5 9
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар