Суфле с гъби и пармезан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
11/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и моркова и ги нарязваме на дребни парчета. Добавяме ги към прясното мляко, черния пипер и дафиновия лист и оставяме на слаб огън да заврат. Отстраняваме сместа от огъня и я оставяме да изстине за 30 минути.

Стопяваме маслото и към него прибавяме брашното и горчицата. Овкусяваме със солта и червения пипер и оставяме да се запържи за още 2 минути.

Сваляме от огъня и към тази смес прибавяме сместа с прясното мляко, която прецеждаме. Отново слагаме на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато сместа до сгъстяване.

Отстраняваме от котлона и добавяме жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавяме сирената и гъбите, нарязани на филии и запържени в мазнината. Накрая прибавяме белтъците, разбити на твърд сняг, като внимателно разбъркваме сместа с дървена лъжица.

Изсипваме сместа във форми за суфле, предварително намазани с мазнина, като пълним на един пръст от ръба. Печем суфлето в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар