Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с праз и бекон

Паста с праз и бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Паста с праз и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • паста - 1 пакет по избор
  • праз - 2 стръка
  • бекон - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • течна сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 3 с.л. рендосан
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 45 г
  • маково семе - 1 ½ с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според инструкциите, отцеждаме я.

Нарязваме на ситно бекона и праз лука и ги запържваме в 2 с.л. масло, добавяме ги към пастата.

Разбиваме яйцата със сметаната, 1 с.л. рендосан кашкавал, индийското орехче, сол и черен пипер и смесваме с макароните.

Намазняваме тава с остатъка от маслото и поръсваме с галетата.

Изсипваме в нея част от макароните и върху тях редим последователно останалия кашкавал, останалата галета и маковото семе.

Запичаме макароните в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: