Пиле по моряшки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле по моряшки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Кой да предположи, че моряците могат да те изненадат с толкова вкусна рецепта за пилешко"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 700 г, обезкостено
  • картофи - 2 броя
  • лук - 2 стръка зелен
  • гъби - 200 г
  • царевица - 4 с.л. от консерва
  • сирене - 1 опаковка топено + 1 опаковка пушено
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • копър - 3 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте пилешкото на парчета, загрейте мазнина в дълбок тиган и го сложете да се запържи леко. Нарежете лука и гъбите и ги добавете към пилето. Бъркайте и посолете, след което добавете картофите. Долейте чаша гореща вода и оставете, докато картофите омекнат.

След това сипете царевицата и нарязаните топено и пишено сирене. Добавете черен пипер, разбъркайте и оставете да къкри на котлона.

Когато картофите и пилето да омекнали, свалете от огъня, настържете кашкавал и поръсете с наситнен копър.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Знайко
Знайко
Добре де, ама снимката нещо ?!
23.05.2013 22:55
2