Картофи на пара

ЕфросияЕфросияНовак301
14/05/2011
"Картофки на пара, само добавете щипка прясна мащерка и ... ами насладете им се!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 776
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг дребни пресни
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • къри - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.

Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина. Разбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Tsvetelina
Tsvetelina
20.01.2017 22:17
Търсех рецепти за "правилно" варене на картофи - с кора, без кора, рязани, цели...Попаднах на тази и много ми допадна.
1
0
Къньо
Къньо
29.07.2013 19:48
Много ми хареса рецептата Ви, стана чудесно. Порцииките са малко малки и гостите ми останаха леко гладни. Вдигнете грамажа малко ако може за напред.

0
0