Начин на приготвяне
Сложете млякото да заври на котлона и сложете захарта. Разбъркайте и започнете да прибавяте при непрекъснато бъркане и на тънка струя гриса. Продължавайте да бъркате, докато грисът се сгъсти. Свалете от котлона, добавете ванилията, маслото и канелата.
Разпределете млякото с грис в предварително изплакнати купички и ги сложете в хладилник. При поднасяне може да обърнете крема в чиния.
Поднесете самостоятелно или с конфитюр по избор.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото ни мляко с ориз или този турски сутляш.
Коментари
На база опита, следващият път ще го направя с 3/4 ч.ч. грис.
Другата промяна е по - радикална: разтварям готварско какао в част от врялото мляко и след смесвам разтвора с готовия сварен грис. Получава се гъст и доста вкусен какаов крем.
За тези, които много мъдруват - в интернет има много места, където можете да проверите колко милилитри има в една ч.ч. (или cup) или в една чаена лъжица (tsp). Отнема около половин минута :)
Моля, който не е пробвал именно тази рецепта да не коментира, защото само обърква хората