Виенски сладкиш

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697284
16/04/2011
"И запомнете, когато говорим за класика, нямаме предвид Моцарт, а този Виенски сладкиш!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 656
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта добре, прибавете яйцата, след което и смлените орехи, брашното, какаото и подправките. Накрая прибавете рома и лимоновата кора. Бъркайте и замесете меко тесто, което трябва да разделите на 2 части.

Разстелете едната част в намаслена и леко набрашнена тава и я намажете със сладкото или конфитюра. От останалото тесто оформете ленти или пръчки, които трябва да кръстосате, така че да образуват решетка върху сладкото.

Виенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нина
Нина
20.11.2014 10:25
Все пак орехите смлени или нарязани ? Нещо не разбрах ?
0
0
maca58
maca58
06.07.2013 15:16
До кога ще публикувате снимки,които не отговарят на рецептите?
8
0