Кюфтета от зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кюфтета от зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • брашно - 100 г
  • олио - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на ситно и го изпържваме в част от мазнината, добавяме 1 к.ч. вода, сол и задушаваме до готовност.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязания чесън. Отделно задушаваме наситнения лук.

Към него прибавяме ориза и водата в съотношение 1 към 3.

Смесваме сварения ориз със зелето, поръсваме с нарязаните магданоз и копър и черния пипер. Разбиваме яйцата с млякото и брашното и ги прибавяме към зелето и ориза.

Разбъркваме и от сместа оформяме кюфтета, овалваме в брашно и галета и пържим в горещо олио.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: