Начин на приготвяне
Настържете много ситно картофите и лука или ги пуснете в кухненски робот. Накиснете натрошения хляб в голяма купа в прясно мляко, колкото да го покрие леко и оставете да попие и бухне.
Без да изстисквате хляба, добавете към него каймата, както и яйцето, наситнените картофи и лук, сол, черен пипер, кимиона, бахара и горчицата. Хубаво омесете каймата с 1 с.л. олио и оставете в хладилника за 10 минути да почине.
След това загрейте немного мазнина в тиган и с навлажнени ръце оформяйте у пускайте да се пържат кюфтетата от кайма и картофи.
Като се запържат от едната страна, се обръщат и се покрива тигана с капак, за да се позадушат и да се получат сочни и меки кюфтенца.
Ако продуктите за кюфтетата са много, може да намалите дозата за сочните кюфтета. Идеални са за обяд със свежа салата.
Коментари