Сочни кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Сочни кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • кайма - 1 - 1, 5 кг смес (свинско + телешко)
  • картофа - 3 - 4 броя средни
  • лук - 4 глави, не много големи
  • хляб - 2 филии, по - дебели
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - смлян на вкус
  • бахар - 2 - 3 зърна смлян
  • горчица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете много ситно картофите и лука или ги пуснете в кухненски робот. Накиснете натрошения хляб в голяма купа в прясно мляко, колкото да го покрие леко и оставете да попие и бухне.

Без да изстисквате хляба, добавете към него каймата, както и яйцето, наситнените картофи и лук, сол, черен пипер, кимиона, бахара и горчицата. Хубаво омесете каймата с 1 с.л. олио и оставете в хладилника за 10 минути да почине.

След това загрейте немного мазнина в тиган и с навлажнени ръце оформяйте у пускайте да се пържат кюфтетата от кайма и картофи.

Като се запържат от едната страна, се обръщат и се покрива тигана с капак, за да се позадушат и да се получат сочни и меки кюфтенца.

Ако продуктите за кюфтетата са много, може да намалите дозата за сочните кюфтета. Идеални са за обяд със свежа салата.

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепа
Пепа
Според мен картофите трябва да са сурови
17.08.2013 11:20
dimiter
dimiter
Картофите варени ли са
16.08.2013 21:32