Ризото по моряшки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
590
959
511
08/02/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

Размразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок.

Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин.

Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато оризът стане прозрачен. Доливаме малко от бульона и оставяме да кипне.

Смесваме вермута със 100 мл вода и шафрана и добавяме към ориза. Постепенно доливаме останалия бульон и варим до полуготовност.

Добавяме маслото и настъргания кашкавал, разбъркваме и сипваме морските дарове.

Готвим 10 минути на тих огън. Накрая поръсваме с черен пипер и сол и сервираме.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар