Ризото по моряшки

08/02/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок.

Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин.

Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато оризът стане прозрачен. Доливаме малко от бульона и оставяме да кипне.

Смесваме вермута със 100 мл вода и шафрана и добавяме към ориза. Постепенно доливаме останалия бульон и варим до полуготовност.

Добавяме маслото и настъргания кашкавал, разбъркваме и сипваме морските дарове.

Готвим 10 минути на тих огън. Накрая поръсваме с черен пипер и сол и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар