Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено в собствен сос

Свинско печено в собствен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Свинско печено в собствен сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Крехко свинско в собствен сос - пригответе си филийки за топене"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг, филе
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Намазваме го с маслото и го завиваме в алуминиево фолио плътно, така че да не му изтичат соковете.

Печем в загрята фурна на 190 градуса около 1 час.

Вадим го и го оставяме за 10 минути да почине във фолиото и да си дръпне обратно соса.

Махаме фолиото и го оставяме за още 5 минути. Нарязваме го на филета и сервираме.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: