Начин на приготвяне
Сгорещете мазнината и запържете нарязания бекон. Сложете порционираното заешко да се изпържи равномерно. Нарежете чесъна, магданоза и 3 малки глави лук и ги изсипете при заека заедно с останалите главички лук.
Долейте 1 ч.ч. гореща вода, както и виното, подправете със сол, черен пипер на вкус и оставете ястието да се задушава така за час.
След това прибавете доматената паста и нарязаните гъби. Оставете да къкри до пълно омекване. Накрая добавете малко червен пипер и наситнен магданоз.
Коментари
Към приготвянето на рецептата: В продуктите има морков, а в описанието не е писано кога да се сложи. Предположих, че е печатна грешка - при слагането на чесъна пише да се сложи магданоз - според мен е моркова.