Селска погача

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k733958982
Селска погача
Снимка: Севда Андреева
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко.

Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти. Постепенно замесваме тесто. Измесваме добре и разделяме на три равни части.

Всяка разточваме на кора, голяма колкото дъното на съда, в който ще се пече. Намазваме ги с олио и нареждаме една върху друга. Нарязваме на 16 триъгълни парчета и ги загъваме като кифли.

Подреждаме ги в подмазан с олио съд, поръсен с брашно. Оставяме на топло да втаса. Като втаса намазваме внимателно с разбития с малко вода жълтък. Печем 45 минути на умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: