Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вишневи банички

Вишневи банички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Вишневи банички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 пакет замразено
  • кисело мляко - 260 г цедено
  • вишни - 250 г замразени
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • конфитюр от вишни - 50 г
  • компот от вишни - 1 1/2 ч.ч. (само сиропа)
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 3 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме сока от вишни да загрее на котлона и добавяме конфитюра.

Размразяваме вишните и ги разбъркваме заедно с ванилията и добавяме ги към сока. Оставяме сместа да се охлади.

Разбъркваме плодовете и сока с цеденото кисело мляко и оставяме в хладилника за 1 час. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и с него намазваме размразеното бутер тесто.

Режем тестото на триъгълници. Отгоре го намазваме със студена вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Изваждаме го и го оставяме да се охлади.

Изпечените триъгълници разделяме през средата така че, да се получат два отделни триъгълника.

Върху долната част на триъгълниците слагаме от вишневата смес и покриваме с горната част. Поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: