Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гулаш»Унгарска гулаш чорба

Унгарска гулаш чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Унгарска гулаш чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг джолан
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 2 бр., корени
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - ½ глава
  • целина - 2 стръка
  • червен пипер - 2 с.л. лют
  • кимион - 5 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд загряваме мазнина и задушаваме до златисто нарязания на ситно лук.

Прибавяме нарязаното на кубчета месо, поръсваме с червен пипер и с малко вода задушаваме до омекване.

Добавяме кимиона, нарязаните на кубчета моркови, целина и корените на магданоза. Доливаме вода до покриване на месото и оставяме на тих огън още половин час.

След като месото омекне, слагаме картофите, нарязани на кубчета и сол. Доливаме още топла вода и задушаваме до готовност. Поднасяме поръсен с магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: