Розова мусака без месо

10/04/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886862
"Да, има и такова чудо в кулинарията - вкусна мусака без месо "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 140
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и нарежете на кубчета морковите. Сварете ги и ги направете на каша, докато са топли. Сварете и картофите и направете пюре от тях и морковите.

Загрейте 1 к.ч. масло и запържете пюрето, овкусете с подправки и го разредете с ¾ ч.ч. прясно мляко. Оставете пюрето да ври, докато се посгъсти.

Нарежете на кубчета хляба и ги запържете в останалото масло до златист цвят и поръсете с малко черен пипер. Изсипете в тавичка половината от пюрето, покрийте ги с крутоните и сипете останалото пюре. Разпръснете отгоре няколко парченца масло.

Залейте мусаката с полива от яйцата, прясното мляко и брашното и я изпечете в силна фурна до загар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар