Френска мусака от зеле

21/04/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"И френските баби правят мусака, но те не я правят с картофи, а със зеле. Много вкусна им се получава, за знаете "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 712
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1 цяла зелка да се вари направо в гореща вода със сол. Когато омекне я извадете, оставете да изстине и я нарежете. Запържете в малко мазнина смляното месо и овкусете със сол и черен пипер. Нарежете бекона или сланината на тънки филийки. В тава започнете да редите зелето, месото и завършете със сланината.

Поръсете ястието с галетата и разпръснете кубчета масло. Пече се в умерена фурна. Френската мусака се поднася с доматен сос, приготвен от настъргани домати. Щом ги настържете ги запържете в загрята мазнина.

Оставете да ври около 10-15 минути и овкусете със сол, черен пипер и чубрица. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар