Начин на приготвяне
Настържете зелето. В сгорещената мазнина запържете накълцания лук и добавете зелето. Бъркайте за няколко минути и добавете подправки на вкус.
Картофите обелете и нарежете на не много тънки кръгове. Поръсете и тях с малко подправки. В намазнена тава започнете да редувате плътен ред картофи, отгоре зелето и така докрай.
Поръсете отново с малко подправки и разпределете малки кубченца масло. Долейте около 100 мл гореща вода и сложете ястието да се пече за около 30-40 минути в умерено загряна фурна.
Разбийте яйцата с гъстото кисело мляко и 2 с.л. брашно + щипка сода. С тази заливка полейте готовата мусака и подредете отгоре филийки домат. Върнете да се пече, докато стегне. Поднесете мусаката със зеле и картофи леко охладена.