Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зеле и картофи

Мусака със зеле и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Мусака със зеле и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • прясно зеле - 400 г
  • картофи - 6 броя
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • домати - 1 брой
  • за заливката
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка високопроцентно
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете зелето. В сгорещената мазнина запържете накълцания лук и добавете зелето. Бъркайте за няколко минути и добавете подправки на вкус.

Картофите обелете и нарежете на не много тънки кръгове. Поръсете и тях с малко подправки. В намазнена тава започнете да редувате плътен ред картофи, отгоре зелето и така докрай.

Поръсете отново с малко подправки и разпределете малки кубченца масло. Долейте около 100 мл гореща вода и сложете ястието да се пече за около 30-40 минути в умерено загряна фурна.

Разбийте яйцата с гъстото кисело мляко и 2 с.л. брашно + щипка сода. С тази заливка полейте готовата мусака и подредете отгоре филийки домат. Върнете да се пече, докато стегне. Поднесете мусаката със зеле и картофи леко охладена.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: