Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Супа с колбас, фасул и царевица

Супа с колбас, фасул и царевица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Супа с колбас, фасул и царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
5
"Не споделяме току така любимата си рецепта за вкусна супа с колбас, фасул и царевица - само с приятели"

Необходими продукти

  • боб - 200 г
  • лук - 2 глави
  • царевица - 1 кутия
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - лют, на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 400 мл месен
  • колбаси - 300 г
  • домати - 1 буркан
  • сол - на вкус
  • майорана - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме от вечерта фасула в студена вода.

На другия ден я сменяме, наливаме пак 1 литър и слагаме да заври. Сменяме отново и го доваряваме с малко сол. Настъргваме лука и отцеждаме царевицата.

Нарязваме колбаса на парченца, почистваме и счукваме чесъна. Смесваме бульона, доматите, лука и чесъна и слагаме да заври.

Прибавяме отцедения фасул и варим под капак още 5 минути. Подправяме със сол, майорана, черен и лют червен пипер на вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: