Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Супа с царевица и рачешко месо

Супа с царевица и рачешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Супа с царевица и рачешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • царевица - 450 г
  • бульон - 1.3 л пилешки
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • джинджифил - 1 см корен
  • шери - 1 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • царевично рашно - 2 ч.л.
  • рачешко месо - 225 г
  • белтъци - 1 бр.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете царевица в дълбок уок, сипете бульона, кипнете и я сварете за 15 минути.

Добавете зеления лук, джинджифила, шерито, соевия сос и кафявата захар. Овкусете със сол и черен ппер. Задушавайте за още 5 минути, като разбърквате.

Размийте брашното с 1. с.л. студена вода и сипете в супата. Кипнете отново и добавете рачешкото месо, гответе, докато стане готово.

Разбийте белтъка със сусамовото олио и бавно прибавете към супата. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: