Начин на приготвяне
Лукът се реже на ситни кубчета. Картофите се обелват и се нарязват на средно големи кубчета. Пускат се в студена вода.
Рибата се реже на малки парченца. Зърната на царевицата се обрулват.
Беконът се реже на ситно и се запържва в половината зехтин, докато стане хрупкав.
Вади се с решетъчна лъжица. Лукът се слага заедно с останалия зехтин в тенджера и се запържва до омекване.
Добавя се бульонът и млякото и се кипва. Добавят се картофите и се вари 10 минути на среден огън. Добавят се царевицата и сметаната и всичко се вари още 10 минути.
Добавя се рибата и беконът, супата се вари още 5 минути, поръсва се със сол и се сваля от огъня. Копърът се нарязва и се добавя в супата.