Супа с хек и царевица

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа с хек и царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хек - 500 г филе
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков от кубчета
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • бекон - 100 г
  • царевица - 3 кочана млечна
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 5 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситни кубчета. Картофите се обелват и се нарязват на средно големи кубчета. Пускат се в студена вода.

Рибата се реже на малки парченца. Зърната на царевицата се обрулват.

Беконът се реже на ситно и се запържва в половината зехтин, докато стане хрупкав.

Вади се с решетъчна лъжица. Лукът се слага заедно с останалия зехтин в тенджера и се запържва до омекване.

Добавя се бульонът и млякото и се кипва. Добавят се картофите и се вари 10 минути на среден огън. Добавят се царевицата и сметаната и всичко се вари още 10 минути.

Добавя се рибата и беконът, супата се вари още 5 минути, поръсва се със сол и се сваля от огъня. Копърът се нарязва и се добавя в супата.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: