Чипс от тиква

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
225
27
220
14/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 682
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г белена
  • сол - 3 щипки
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на много тънки парченца - за целта може да се използва белачка за зеленчуци.

Поръсва се със сол и червен пипер и се оставя за 20 минути.

В тиган със загрято олио се пускат малки порции от нарязаната тиква и се запържват от двете страни до златисто.

Слагат се на хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което се слагат в голяма чиния. Сервират се веднага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 17:36
вкъщи никой освен мен не обича тиква. Може да опитам този вариант да видя няма ли да ги зарибя.
0
0