Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от тиква с пармезанов чипс

Крем супа от тиква с пармезанов чипс

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Крем супа от тиква с пармезанов чипс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 200 г обелена
  • пилешко месо - 200 г филе
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 50 г
  • сметана - 4 с.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява до готовност, бульонът се запазва. Тиквата се завива във фолио. Чесънът се завива в друго парче фолио. И двете пакетчета се слагат в тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Чесънът се вади и тиквата се пече още 15 минути. Тиквата се вади и се пасира.

Добавя се чесънът и пилешкото месо и всичко се пасира заедно, като се добавя топъл бульон, за да стане сместа еднородна. Добавя се останалият бульон и се приготвя чипс от пармезан.

Сиренето се настъргва на ситно. В тава се слага хартия за печене и настърганият пармезан се изсипва на малки кръгчета. Пече се 5 минути на 180 градуса.

Фурната се изключва, след 2 минути тавата се вади и след това кръгчетата се слагат върху бутилка или точилка, за да изсъхнат. Супата се разпределя в чинии, добавя се по една супена лъжица сметана, малко мащерка и чипс от пармезан.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: