Пиле с кашкавал и картофи

тинтин
Новак
36821
Пиле с кашкавал и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Щипка въображение и стотина грама кашкавал ще превърнат обикновеното пиле с картофи в истинска поезия в тава"

Необходими продукти

  • пиле - около 1 кг.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян и на зърна
  • брашно
  • олио
  • чесън - 3 ск.
  • магданоз - 5 кл.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. или топла вода
  • картофи - количеството е по избор
  • кашкавал - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Посоляваме и поръсваме с млян черен пипер, овалваме в брашно парчетата.

Изпържваме пилешкото месо в олио до зачервяване в по-дълбок тиган. Прибавяме счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз, дафиновият лист, черен пипер на зърна, бахара.

Наливаме виното и бульона или топлата вода.

Нарязваме на дълго картофите и ги прибавяме. Слагаме капак и задушаваме на тих огън до сваряване.

Изсипваме в тава и посипваме с настърган кашкавал.

Запичаме във фурната.

При избора на количество картофи е важно все пак картофите да могат да се поместят в дълбокия тиган и след това в тавата.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тин
Тин
След като се изпържи, месото се вари с подправките 15 минути, прибавят се картофите, варим още 15 минути и след това запичаме с кашкавала.
15.05.2011 02:27
Милена
Милена
Картофите заедно с пилето ли се варят ? Не е доуточнено.
14.05.2011 17:35