Патладжани по азиатски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
01/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • сол - 2 щипки
  • олио - 5 с.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се нарязват на едри кубчета. Посоляват се и се оставят за 20 минути, след което се отцеждат. Чесънът се реже на ситно. Сусамът се запича за 1 минута на сух тиган при непрекъснато бъркане.

Олиото се загрява в дълбок тиган и котлонът се намалява. На среден огън се пържат патладжаните 7 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се чесънът и се пържи още 2 минути.

Добавят се джинджифилът, захарта, соевият сос, чили сосът и всичко се разбърква. Пържи се 2 минути и се сервира веднага, като се поръсва със сусам.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар