Бисквитена торта с ром

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
21/04/2011
"Необикновено вкусна бисквитена торта, която впечатлява и с визия!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 375
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома поне за 1 час. Загрейте прясното мляко до кипване, прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Отделно разбийте яйцата със захарта и брашното и започнете да прибавяте тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко.

Сложете крема на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Ароматизирайте с ванилия и прибавете 2 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Започнете да редите тортата, като редувате ред бисквити, обилно крем и така до изчерпване на количествата.

Между отделните блатове нахвърляйте от отцедените стафиди и орехи. Най-отгоре залейте обилно с крем, направете украса по желание. Оставете тортата да престои поне 4 часа преди да сервирате.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лорета
лорета
03.01.2014 12:14
Екстра на вкус хилкат се всички с тая готина рецепта мерси, милко
0
0