Бисквитена торта с ром

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Бисквитена торта с ром
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви25 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
"Необикновено вкусна бисквитена торта, която впечатлява и с визия!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома поне за 1 час. Загрейте прясното мляко до кипване, прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Отделно разбийте яйцата със захарта и брашното и започнете да прибавяте тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко.

Сложете крема на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Ароматизирайте с ванилия и прибавете 2 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Започнете да редите тортата, като редувате ред бисквити, обилно крем и така до изчерпване на количествата.

Между отделните блатове нахвърляйте от отцедените стафиди и орехи. Най-отгоре залейте обилно с крем, направете украса по желание. Оставете тортата да престои поне 4 часа преди да сервирате.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: