Паниран карфиол с бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
554
959
473
31/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 096
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 50 г
  • брашно - 50 г
  • бира - 30 мл
  • сода - 1 щипка
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накъсваме карфиола на малки парченца. Слагаме на котлона за заври вода, в която изсипваме солта.

Когато водата е готова изсипваме в нея карфиола и го варим за 5 минути. Изваждаме го и го оставяме да се изцеди.

В купа разбиваме яйцата, бирата, содата и брашното.

Потапяме късчетата карфиол последователно в получената смес и в галетата. Пържим ги на маслена баня до златисто.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар