Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Паниран карфиол с бира

Паниран карфиол с бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Паниран карфиол с бира2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Разкошен паниран карфиол с бира, на който му липсва само млечния сос"

Необходими продукти

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 50 г
  • брашно - 50 г
  • бира - 30 мл
  • сода - 1 щипка
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накъсваме карфиола на малки парченца. Слагаме на котлона за заври вода, в която изсипваме солта.

Когато водата е готова изсипваме в нея карфиола и го варим за 5 минути. Изваждаме го и го оставяме да се изцеди.

В купа разбиваме яйцата, бирата, содата и брашното.

Потапяме късчетата карфиол последователно в получената смес и в галетата. Пържим ги на маслена баня до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: