Пай с настъргани ябълки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
625
959
529
24/03/2016
"Опитайте и ще разберете защо легенди се носят за този пай с настъргани ябълки"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 467
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 0.5 ч.ч. топла
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ябълки - 4 - 6 бр.
  • орехи - 1 шепа натрошени
  • канела - 1 ч.л.
  • грис - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме олиото и захарта и разбъркваме, прибавяме топлата вода и брашното, смесено със содата и оформяме меко тесто.

Отделяме едно топка от тестото и прибавяме към нея още брашно до твърдо тесто. Останалото тесто разстиламе в намазнена и набрашнена тавичка.

Настъргваме почистените ябълки и ги смесваме с орехите, канелата и гриса. Тази смес изсипваме върху тестото.

Твърдото тесто разточваме на кора, от която изрязваме дълги ленти, които нареждаме на решетка върху ябълките.

Печем пая на умерена фурна до готовност. Поръсваме с пудра захар и сервираме.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Barbara VM
Barbara VM
26.09.2020 12:47
Изключително лесен за приготвяне и много вкусен сладкиш !
0
0